Airbnb-majoittajan muistilista

19.09.2023

Ajattelin kirjoittaa lyhyesti ammattijärjestäjän näkökulmasta lyhytaikaismajoittamisesta. Hyvä majoituskokemus koostuu erilaisista elementeistä. Itsestään selvä mutta joskus vähälle huomiolle jää asumisen helppous. Vieraan pitäisi heti ovesta sisään tullessa tajuta mihin voi laittaa takin ja avaimen, missä on lähimmät pistokkeet puhelimen lataamiseen. Vieras kaipaa laskutilan mihin voi levittää meikit laittautumista varten ja hyvän valaistuksen kokovartalopeilin kohdalla. Mainitsen seuraavaksi 5 kohtaa jotka tuovat lisäarvoa vieraalle ja jotka ehdottomasti kannattaa laittaa kuntoon:

  • Sähkölaitteiden lataus: Tarjoa latausasema erilaisille ladattaville sähkölaitteille, pyri sijoittamaan se esimerkiksi nojatuolin tai sohvan vierelle sillä usein haluamme samalla käyttää laitteita niiden latautuessa. Merkitse johdot selvästi etteivät ne mene sekaisin vieraan omien kanssa.
  • Eteinen: Varmista että eteisessä on tarpeeksi laskutilaa, vaatekoukkuja, tyhjää kaappitilaa, kirkas valaistus sekä laadukas matto joka pysäyttää hiekan ja kuran eteiseen. Merkitse tarvittaessa mistä napista valot syttyy ja sammuu, ärsyttävää on jos ei tiedä mistä saa lisää valoa.
  • Paikka kaikelle: Merkitse erityisesti keittiössä tarvikkeiden paikat dymo-tarroilla, tämä on palvelus vieraalla ja itsellesikin ettei asunnon laittamisessa kulu joka kerta aikaa tavaroiden palautteluun omille paikoilleen. Vieraskin kiittää kun tietää nopealla vilkaisulla mitä kaapeista löytyy ja mihin tavarat kuuluu laittaa takaisin. Pyydä tarvittaessa ammattijärjestäjän apua joka miettii tavaroille järkeviä paikkoja sillä hän tuo sen "majoitusvieraan" näkökulman mitä et välttämättä tule itse ajatelleeksi majoittajana.
  • Ohjeet: Tuota ohjeet erilaisten laitteiden käyttöön. Kaikilla vierailla ei välttämättä ole kotona esimerkiksi astianpesukonetta joten kannattaa harkita (lyhyen ja napakan, kukaan ei jaksa lukea pitkiä ohjeita) pikaohjeen kiinnittämistä laitteen kylkeen jotta ihan kaikki osaisivat sitä käyttää. Hankalalta tuntuva laite kiristää helposti vieraan hermoja.
  • Kalusteet: Huomioi vierasmäärä ja toiminnallisuus asunnon kalustuksessa. Majoitat asunnossa 4 vierasta mutta pystyykö kaikki samaan aikaan syömään, laittautumaan tai katsomaan televisiota mukavasti? Suosi monikäyttöisiä kalusteita kuten vuodenojatuoleja, peilipintaisia liukuovia ja jakkaroita, jotka voivat toimia laskutasona, yöpöytänä ja istuimena. Harkitse sähköpöydän ostamista, sillä voit erottautua ja saada varauksia työmatkalaisilta. Pienessä asunnossa sitä voi hyvin käyttää myös ruokapöytänä. Onko kosteille pyyhkeille jokin teline mihin ne voi laittaa kuivumaan? Omat vieraani jättävät välillä pyyhkeet puisen tuolin selkänojalle kuivumaan joka ärsyttää minua, tosin se on vain omaa syytäni että asunnossa ei ole pyyhetelineitä, on vain pyyhekoukut.

Unohtuiko jokin oleellinen asia tältä listalta? Kommentoi ihmeessä. Tämä viiden kohdan lista ei ole kaiken kattava mutta nämä ovat olleet mielessäni viime aikoina. Osan olen laittanut kuntoon omissa Airbnb-asunnoissani ja osa löytyy to do -listaltani.

Pääset näkemään toisen Airbnb-asuntoni ilmoituksen tuosta alapuolelta.