INFO


UKK

1. Mitä palvelu maksaa?

Yhden kokonaisen viikonlopun urakka maksoi hieman päälle 1000€. Järjestimme asiakkaan kanssa ison autotallin ja varaston. Yli 8 tunnin urakat 65€/h. 

2. Mitä palvelu sisältää?

  • maksuttoman alkukartoituksen, jossa käydään läpi asiakkaan tilanne ja tavoitteet
  • kiertoon lähtevien tavaroiden toimitus kierrätyskeskukseen tai muuhun asiakkaan valitsemaan kohteeseen (kierrätyskeskus, Kontti, Fida yms.)
  • SER-jätteen ja muiden materiaalien toimitus jäteasemalle
  • tarvikkeet
  • lainalaatikot koko järjestämisen ajalle
  • kilometrikulut 20km säteellä Tampereen Nekalasta
  • ammattijärjestäjän osaaminen ja tuki koko projektin ajaksi

3. Onko pakko luopua tavarasta?

Ammattijärjestäjä ei pakota luopumaan tavarasta, mutta kannustaa luopumiseen jos asiakkaan tilanne sitä vaatii ja hän haluaa sitä. Usein asiakkaan tilanne vaatii tavarasta luopumista, jotta koti on helpompi pitää projektin jälkeen järjestyksessä. 

4. Kuinka nopeasti keittiön saa järjestykseen?

Riippuu tavaran määrästä, kaappien määrästä, joudutaanko siivoamaan paljon järjestämisen ohessa ja asiakkaan valmiudesta tehdä päätös tavarasta luopumisesta ja säästämisestä. 3 tuntia voi riittää pienessä keittiössä mutta työtä ei välttämättä ehditä tekemään perusteellisesti ja asiakkaalle saattaa jäädä jälkitöitä. Suosittelen vähintään 5-10 tuntia, riippuen kohteesta.

5. Pitääkö asiakkaan olla mukana järjestämässä?

Ammattijärjestäjän palvelusta on eniten hyötyä kun asiakas on mukana. Mahdollinen tavaran karsinta tehdään aina yhteistyössä asiakkaan kanssa. Asiakas voi halutessaan antaa tavaroiden järjestämisen paikoilleen ammattijärjestäjän tehtäväksi. Järjestysprojekti suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja siinä otetaan huomioon asiakkaan toiveet ja yksilöllinen tilanne.

6. Miten palvelun voi maksaa?

Maksutapana tällä hetkellä lasku. Lasku lähtee asiakkaalle kun työ suoritettu. Laskulle voi pyytää maksuaikaa. Tilaa e-lasku verkkopankissa niin et huku paperiin. Saat kyllä perinteisen paperisen laskun ilman lisämaksua.

7. Saako Tavarankesytys -palvelusta kotitalousvähennystä?

Kyllä, palvelusta saa kotitalousvähennyksen. Vuonna 2023 vähennyksen määrä on yhdelle henkilölle 3500 € joka kannattaa hyödyntää kokonaisuudessaan. Tarkemmin tietoa verottajan sivuilta.

8. Eikös kaikki osaa järjestää tavaroita ja pystyviikata vaatteita?

Useimmat osaavat. Ammattijärjestäjän työ ja osaaminen on paljon muutakin kuin teknistä suoritusta kun tavaroita laitetaan paikalleen. Työ sisältää asiakkaan auttamista päätöksenteossa, mitä tavaraa kannattaa säilyttää, mihin pois lähtevät tavarat kannattaa toimittaa. Ammattijärjestäjä auttaa sijoittelemaan toiminnot ja säilytettävät tavarat optimaalisille paikoille ottaen huomioon asiakkaan yksilöllisen kokonaistilanteen. Järjestysprojekti sisältää paljon suunnittelua, ideointia ja päätöksentekoa joka on yllättävän kuluttavaa varsinkin kun arki on kiireistä. Ammattijärjestäjä on kuin kodin järjestämisen Personal Trainer joka vie asiakasta kohti unelmien kotia jossa tavarat pysyy järjestyksessä helpommin.

9. Voiko ammattijärjestäjäpalvelun saada ilman arvonlisäveroa?

Kyllä, Tavarankesyttäjä voi tuottaa palvelua ilman arvonlisäveroa Pirkanmaan hyvinvointialueella Tampereella, Pirkkalassa, Lempäälässä, Nokialla, Kangasalalla, Orivedellä, Ylöjärvellä, Valkeakoskella ja Vesilahdella. Tavarankesyttäjä arvioi asiakkaan oikeuden arvonlisäverottomaan palveluun hakemuksen perusteella. Täytä hakemus tästä. 

10. Kuka voi saada arvonlisäverotonta ammattijärjestäjäpalvelua?

Palvelua on mahdollista saada arvonlisäverottomasti jos asiakkaan toimintakyky on alentunut korkean iän, sairauden, vamman tai muun vastaavan syyn vuoksi. Lisää tietoa tästä.

11. Pitääkö hankkia lääkärintodistus arvonlisäverotonta palvelua hakiessa? 

Ei tarvitse hankkia, asiakkaan toimintakykyä pystytään selvittämään ilman sitäkin.

12. Voiko arvonlisäverottomasta palvelusta tehdä myös kotitalousvähennyksen? 

Kyllä, voit hakea kotitalousvähennyksen Tavarankesyttäjän arvonlisäverottomista laskuista, jotka koskee kotona tehtävää työtä.

400€ hintaisesta palvelusta 60% kotitalousvähennys, hinnaksi jää vain 260€ sisältäen 100€ omavastuun. Lisätietoja verottajalta.