Tervetuloa lukemaan ammattijärjestäjän ajatuksia!

22.12.2021

Ajattelin kirjoittaa tämän ensimmäisen tekstin sen enempää suunnittelematta, vain ajatuksen virtaa.

Voin todeta että elämäni olisi jotain ihan muuta tällä hetkellä ellen vuosi sitten jouluna 2020 olisi ilmoittautunut ammattijärjestäjä -kurssille. Vuosi 2021 on opettanut minua ainakin seuraamaan unelmia rohkeasti kuunnellen omaa intuitiota ja rajoittamaan omien projektien määrää niin että ei itse kuormitu. Näiden lisäksi arvokasta (kevyt)yrittäjyyskokemusta.

Olin jo jonkin aikaa päivätyössäni miettinyt että mitä muuta voisin tehdä elämässäni. Huomasin usein että vahvuuteni eivät pääse loistamaan ja suoritan työtehtäviä mekaanisesti ilman suurta kiinnostusta. Kaipasin työhöni vaihtelevuutta ja vastuuta. Päässäni on valtava ideapankki mutta ideoilleni ei yleensä ollut mitään käyttöä. Palkka kuitenkin juoksi kivasti, ammattitaito hankittuna ja työpaikka oli turvattuna, joten ajatukset työpaikan vaihdosta pelottivat; entä jos joutuisin tyhjän päälle tai tuloni romahtaisivat lähdettyäni.

Olin töistäni opintovapaalla vuosi sitten kun ilmoittauduin ammattijärjestäjä -kurssille. Intuitioni sanoi heti että "tässä on nyt polku mitä pitkin lähdet kulkemaan". Toki kuulin samalla pelon sekaista kuiskuttelua pääni sisällä kuinka "ei kannata, ihan turhaa, mokaat kuitenkin". Pelko ja mukavuusalueelle jumittuminen on luonnollista ja tuttua varmasti monille. Ne estävät tekemästä asioita mitä todella haluaisi tehdä, onneksi ei tuolloin estänyt.

Rakastan uusia projekteja ja varsinkin niiden suunnittelua. Välillä ajaudun haalimaan uusia projekteja vaarantaen oman jaksamisen. Yksinyrittäjänä on todellakin tiedostettava omat voimavarat ja niiden rajallisuuden. Näin vuoden päätteeksi täytynee todeta, että onneksi tajusin syksyllä laittaa stopin uusille projekteille.

Vuonna 2021 elämä oli yhtä ikigain etsimistä, sanoisin että ensi vuosi jatkuu saman teeman parissa, lisää merkityksellisiä hetkiä ja keskittymistä tärkeisiin asioihin, vähemmän kiirettä ja kuormitusta. Myös omaa jaksamista kuunnellen.

Jos luit tähän asti, kiitän sinua! Jätäthän minulle kommentin tai toiveen mistä haluat minun kirjoittavan tässä blogissa.

Ps. Jos kaipaat rohkaisevaa ja inspiroivaa joululomalukemista (tai kuuntelemista), suosittelen vuosi sitten lukemaani kirjaa Ikigai - Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus.